top of page

Çocukların ve yetişkinlerin yabancı dil eğitiminde, İngilizce drama derslerine de yer vererek onların konuları pekiştirmesine ve karakterlerindeki gelişimine katkı sağlıyoruz.

 

Drama özgüven oluşturur.

Drama dersi en utangaç çocukların ve yetişkinlerin bile çok kısa sürede özgüvenini geliştirecek bir aktivitedir. Drama derslerinin eğlenceli ve öğretici yapısı sayesinde kendilerini ifade etme biçimleri olumlu yönde değişir.

Drama konsantrasyonu arttırır.

Çeşitli aktiviteler ile çocuklar ve yetişkinler birbirlerinin fikirlerini ve düşüncelerini dinleme ve sırayla hareket etme bilinci kazanır. Bu aktiviteler çocukların konsantrasyonlarını arttırır.

Drama, dil ve iletişim becerilerini geliştirir.

Yeni şarkılar, yeni oyunlar ve taklit yapma gibi eğlenceli aktiviteler yabancı dil öğrenen çocukların ve yetişkinlerin kelime dağarcıklarına büyük katkı sağlar. Kendilerini sözlü olarak, mimiklerle ve vücut diliyle ifade edebilmeyi öğrenirler.

Drama, çocukları iş birliği yapmaya teşvik eder.

Drama derslerinde şarkı söyleme ve yol yapma oyunları gibi aktiviteler iş birliği gerektirir. Çocuklar ve yetişkinler, aktivitenin eğlenceli ve verimli geçmesi için iş birliğinin çok ihtiyaç duyulan bir beceri olduğunu çabucak anlarlar.

Drama, duygusal zekâyı geliştirir.

Çocuklar ve yetişkinler, drama sınıfının güvenli ve destekleyici ortamında, bir dizi duyguyu canlandırarak duygularını daha iyi anlamaya ve başkaları için empati geliştirmeye teşvik edilirler.

Drama, yaratıcılığı geliştirir.

Yaratıcı insanlar olayları farklı bakış açılarından değerlendirme konusunda çok iyilerdir. Farklı yönden düşünebilir ve yeni fikirler üretebilirler. Doğaçlama ve rol yapma oyununda üstlendikleri görevler ile dramanın olay gelişimine yön verirler. Roldeki sorunlara çözüm bulan ve farklı şekillerde yanıt verebilen insanlar, gerçek hayatta üstlendikleri rollerde de zorlanmadan süreci yönetebilirler.

Drama, sıkı dostluklar kurmaya yardımcı olur.

Drama dersleri sayesinde insanlar birbirlerini anlar ve daha sağlıklı iletişim kurarlar. Aralarında geliştirdikleri sosyal bağ ile sıkı dostlar edinirler.

Maria Pekmezci

  32 yıl Hollanda’da yasadıktan Türkiye’ye geldi. Hollanda’da Pedagog ve Sınıf Öğretmenliği bölümünü tamamladı. Üniversiteyi bitirdikten sonra farklı eğitimler ve farklı etkinliklerde bulundu. Alternatif Eğitim (Waldorf, Montessori, Vrijeschool, Dalton, Jenaplan ve Reggio Emilia) projelerinde bulundu ve tamamladım. Bunun yanı sıra ‘Doğa ve Orman Pedagojisi’ eğitimini aldı. Türkiye’de ise ilk çalışma hayatına İstanbul’da Hollanda okulunda sınıf öğretmenliği yaparak başladı, sonra  bir özel okulda (anaokul, ilkokul ve ortaokul) İngilizce Bölüm Başkanlığını yaparak öğretmenlere İngilizce konusunda farklı eğitimler vererek onlara destek oldu. Türkiye’de hala farklı projelerde ve atölyelerde bulunup ‘İngilizce Eğitimleri ve ‘Yaratıcı Drama’ etkinlikleri vermektedir. Şu anda  ZAYKA sanat atölyelerinden İngilizce drama atölyesini yürütmektedir. 

bottom of page